SEO-proffs Markus Jalmerot

Markus Jalmerot

Namn: Markus Jalmerot
Företag: SEO Specialist Ltd
Yrkestitel: SEO Manager
Profil på SEO-forum: Maccke

SEO-historia

Började intressera mig för de många möjligheter som fanns med webbplatser under min studietid på Lunds universitet. Fritiden gick därför delvis åt till att bygga upp ett nätverk av sidor inom områden som intresserade mig, t. ex hälsa, sport, resor och finans.

En kampanjsida för fotbollsvm gick speciellt bra och jag fick ett generöst och utmanande erbjudande att bygga upp Eastpoint Media (senare Getupdated). Tackade ja till jobbet som CTO på Getupdated och fick äran att sätta ihop ett team av seo experter, kordinering med webbdesigners, skapande av länkresurser etc. När ett kontor för Getupdated Ltd. i London skulle öppnas var Markus inte sen att packa väskan och flytta. Jobbade här med affärsutveckling och lansering av företaget, samt träffade kunder som var intresserade av våra produkter inom Internetmarknadsföring. Efter 10 månader i London så testade jag även på att ta ansvaret för Affiliator UK, affärsområdet inom Getupdated som sysslar med affiliatemarknadsföring.

Fick kort därefter ett erbjudande från Outrider som sökte en ny SEO Manager i Danmark. Dem sökte någon som kunde sköta affärsutveckling för sökmotoroptimering och eftersom allt lät spännande och verkade passa mig bättre än dåvarande jobbet så antog jag erbjudandet.

Lärde mig under tiden hos Outrider att första danska till fullo och talar och skriver numera någorlunda foreståeligt. Kvalicerade mig som Google Adwords Professional, höll föredrag pa danska och skapade on-page- och länkstrategier för ledande foretag i Europa och Skandinavien genom Group-M's natverk av mediabyråer (MediaEdge:CIA, Mediacom och Maxus m. fl.)

Året därpå ville mediabyrån bakom flera framstående pokersidor att jag skulle ta över rodret. Hanterade SEO via MillimeterMedia för branschledande kunder inom gambling, såsom t. ex FullTiltPoker och Poker.se.

Numera driver Markus sitt egna företag SEO Specialist Limited, som hjälper både engelska och skandinaviska kunder med sökmotoroptimering.

Yrkesroll inom SEO

Markus är grundare och VD för engelska SEO-företaget SEO Specialist Limited.

Tillhandahåller strategisk rådgivning på timbasis, resultatbaserad sökmotoroptimering och olika paketlösningar inom SEO för både svenska och brittiska kunder.

Inriktning inom SEO

Som ansvarig för sökmotoroptimeringen på SEO-företaget Getupdated, mediabyråknutna Outrider och poker mediabyrån Millimeter Media så har Markus gått in på djupet inom alla delar av sökmotoroptimering och sponsrade länkar.

Allt från att bygga upp ett diversifierat SEO team med alla resurser som krävs för att lyckas, till att hantera enorma mängder av små som stora kunder, full fokus på enskilda omraden samt lansering av egna framgångsrika webbplatser inom flera segment (sport, fastigheter, finans mm).

Hanterar on-page SEO och länkbygge på svenska, danska, norska, tyska och engelska. Kreativitet och nytänkande är några av Markus egenskaper.

Idag har Markus Jalmerot fokus på:

 • Flerspråkig strategisk sökmotoroptimering.
 • Omfattande sökordsanalyser med fokus på konvertering och ROI.
 • Långsiktigt länkbygge.
 • Rådgivning i val av URL'er och domäner.

Allt i en naturlig integration med editors, PR, social media och webbdesign.

Meriter inom SEO

 • Byggde upp området 'sökmotoroptimering' på Eastpoint Media, senare Getupdated, där det tidigare garageföretaget gjordes om till ett börsnoterat och respektabelt SEO-företag.
 • Varit med som en av två som lanserade Getupdated Ltd i London.
 • Anordnade världens kanske största SEO-tävling, SEO World Championship.
 • Lanserade kampanjsidan VM2006.se som på 3 månader rankade bättre är de ledande svenska tidningarna för sökord som "VM, fotbollsvm, fotbolls vm, vm 2006, olika grupper, länder och spelare"
 • Byggt upp flera framgångsrika affiliate sidor, t. ex Lokaler.nu och SEOHosting.co.uk.

Andra färdigheter

 • Google Advertising Proffessional, certifierad att hantera kampanjer inom sponsrade länkar på Google för stora företag.
 • Flerspråkig sökmotoroptimering (Svenska, danska, norska och engelska, samt till viss del tyska och holländska)
 • Ofta tillfrågad som "domänexpert" i media och som rådgivare vid val och värdering av domännamn för folk som jobbar med hemsidor.

Söker anställning? Nej, verkligen inte
Söker konsultuppdrag? Ja
Söker kunder? Ja
Söker partners? Alltid, alla områden!

Egna hemsidor

Länkar till artiklar inom SEO författade av Markus Jalmerot (max 5):

Kontaktuppgifter

Skicka PM genom SEO-forum: här
E-post:markus@jalmerot.com
Bor i: London, England

Övriga profiler

Denna sidan senast uppdaterad: 26 mars 2014

Ovan text är skiven av Markus Jalmerot och SEO-proffs.se tar inte ansvar för felaktigheter.

SEO-proffs

Alfabetisk lista över svenska SEO-proffs: